Een gevleugelde liefhebberij Bart De Nil

ISBN:

Published: 2006

Paperback

229 pages


Description

Een gevleugelde liefhebberij  by  Bart De Nil

Een gevleugelde liefhebberij by Bart De Nil
2006 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 229 pages | ISBN: | 8.15 Mb

De duivensport was tot kort na de Tweede Wereldoorlog het populairste tijdverdrijf bij een brede bevolkingslaag. Wie maar enigzins vertrouwd is met de duivensport weet dat duiven melken meer is dan een liefhebberij, het is een levenswijze.Het isMoreDe duivensport was tot kort na de Tweede Wereldoorlog het populairste tijdverdrijf bij een brede bevolkingslaag. Wie maar enigzins vertrouwd is met de duivensport weet dat duiven melken meer is dan een liefhebberij, het is een levenswijze.Het is verwonderlijk hoeveel erfgoedthemas er achter een duif schuilgaan.

De duig is in de eerste plaats levend erfgoed: de duivensport behoort tot onze volkscultuur, de variatie aan duivenkoten maakt deel uit van ons onroerend erfgoed, hoe we streekgebonden spreken over een duif is talig erfgoed en op het einde van haar leven is de duif ook culinair erfgoed.

Want als ze niet vliegt, wordt ze gestoofd... Volksdeskundigen verdiepen zich graag in de geschiedenis van de duivensport en museale collecties bulken vaak van materieel duivenerfgoed.In het boek Een gevleugelde liefhebberij. De wondere wereld van de duivensportcultuur geven vijf auteurs een unieke kijk op de duivensport. Zo geeft Hilde Schoefs inzicht in de duivensportcultuur in Vlaanderen, belicht Piet Creve de invloed die Vlaamse arbeiders-migranten hadden op de duivensport in Noord-Frankrijk en schetst Jan Martens een geschiedenis van de kweek van duivenrassen.

Op basis van een veldonderzoek bij vijf duivenmelkers in Oosterzele schreef Johan Taeldeman een bijdrage over hun dialect en schetste Bart De Nil een portret van hen. De artikels worden geïllustreerd met fotos van Carla Van Riet, die indringende fotoreportages over de duivensportcultuur in Zuid-Limburg, Noord-Frankrijk en Oosterzele heeft gemaakt.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Een gevleugelde liefhebberij":


zibase-club.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us